Enter the «Αθηνέο»

Καλή ιδέα, μάλλον ενδιαφέρουσα υλοποίηση, πολλά να κερδηθούν για όλους. Αν οι μπύρες είναι ωραίες η φάση θα πάει πολύ μπροστά. Αλλά εδώ δεν τα παίρνουμε για να χαϊδεύουμε αφτιά. Τα παίρνουμε για να λέμε τα πράγματα όπως τα βλέπουμε και να πηγαίνουμε τη σκηνή ένα βηματάκι μπροστά τη φορά.

Αρχικά, τι θα πει «O πρώτος χώρος δημιουργικής ζυθοποιίας στην Ελλάδα», ρε παιδιά; Πως θα το καταλάβει ο μέσος μπυρόφιλος; Ακούγεται σπουδαίο και εκλεπτυσμένο, αλλά μιλάμε για ένα micro με tasting room, μικρό μουσείο και χώρο για σεμινάρια, μάλλον. Ας φύγουμε όμως λίγο από τη λογική της ετικέτας. Cool τίτλος δε θα πει και cool περιεχόμενο.

Πλήγμα #2: «Από τα καζάνια του ΑΘΗΝΕΟ θα βγαίνουν απαστερίωτες μπίρες, κυρίως Lager και Ale, με την προσθήκη εκλεκτών τοπικών προϊόντων, πλούσια αρώματα και έντονες γεύσεις, που θα παράγονται με 100% ελληνικό κριθάρι και ποικιλίες αρωματικών λυκίσκων.» Απαστερίωτες; Και γαμώ! Πραγματικά, η παστερίωση σκοτώνει όλα τα ωραία πράγματα. Μπράβο. «κυρίως lager και ale» όμως; Γιατί; 2 βασικές κατηγορίες έχει ο ζύθος. Lager και Ale. Να, παρακάτω θα βάλω και το σχεδιάγραμμα. Τι άλλο… τοπικά προϊόντα. Μ’αρέσει. Ελληνικό κριθάρι. Κομπλέ! Ποικιλίες αρωματικών λυκίσκων. Foul. Οι λυκίσκοι είναι είτε αρωματικοί, είτε πικρικοί ή κάτι ενδιάμεσο, ας πούμε. Εδώ ελπίζω να μην εννοεί πως οι μπύρες θα έχουν ΜΟΝΟ αρωματικούς, γιατί δε θα πικρίζουν καθόλου και δεν ακούγεται και τόσο ωραίο αυτό.

Η πρώτη τους είναι lager με μέλι και κόλιανδρο, ενδιαφέρον ακούγεται. Εντυπώσεις όταν τη δοκιμάσω, δε γράφουμε για μπύρες που δεν έχουμε πιει να ξέρετε. Φυσικά ελπίζω σε πιο περίπλοκα πράγματα στο μέλλον. Κατά τα άλλα συμφωνώ στα όσα λέει ο κύριος Ζωούλλης.

Cheers.

Να, 2 μεγάαααααλοι κύκλοι και σε αυτούς πάνω περιπλέκονται οι μικρότεροι! Αφροζύμωτες, δηλαδή ales, και βυθοζύμωτες, δηλαδή Lagers.

Advertisements

Άσε ένα σχολιο:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s